U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Wie zijn wij

Wij zijn de familie van der Weele en hebben ons bedrijf aan de zeeasterweg 24 te Lelystad. Van oorsprong komt de familie van der Weele uit Zeeland vandaan. Van der Weele Senior had een akkerbouw bedrijf in Colijnsplaat en besloot de grond in te leveren en in 1967 naar Flevoland te verhuizen. Daar begon hij een akkerbouw bedrijf van 28 ha.  In 1994 kwam zijn zoon bij het bedrijf in  en het bedrijf werd in 1998 overgenomen. Het akkerbouw bedrijf was echter te klein om van rond te komen dus werd er een 2e tak bijgezocht. Dit werd een stal met 8000 vrije uitloop kippen. Dit ging echter erg goed en al snel werd de tak uitgebreid en groeide het bedrijf uit tot 33.000 scharrel kippen en 34.000 vrije uitloop kippen. Van een 2e tak was inmiddels al geen sprake meer. De pluimveetak was inmiddels hoofdtak geworden.

Er was echter een wens om ook een biologische tak te beginnen en zo kwam er de mogelijkheid om een stukje verderop een stal voor 11.000 biologische kippen te huren. Dit zit aan de Zeebiesweg 28 te Biddinghuizen. 

Voor de vrije uitloop kippen hebben we 14 hectare grasland beschikbaar en voor de biologische kippen ligt er bijna 5 ha gras.